# R&D

Case: ECO-spiraalin kehittäminen

ECO spiraali 5 4

Safeplast Oy arvostaa suuresti ympäristöä ja ennen kaikkea kestävää kehitystä. Tämän vuoksi aloitimme vuonna 2015 uusimman ECO-spiraalisarjamme kehitysprojektin.

Täydellinen ajoitus kierrätetyille raakamateriaaleille

Tehtävämme oli selkeä, mutta tavoitteen saavuttaminen oli työläs ja pitkä prosessi. Halusimme olla alan kärjessä tuomassa markkinoille laadukkaita kierrätysmateriaaleista valmistettuja letkunsuojaspiraaleja. Ajoituksemme on täydellinen, sillä muovin kierrätykseen on alettu kiinnittää maailmalla valtavasti huomiota. Samaan aikaan monessa Euroopan maassa, myös Suomessa, aloitettiin kuluttajien muovipakkauksien kerääminen.

Brändihuolia

Emme halunneet vahingoittaa huippuluokan Safe-Spiral -suojaspiraaliemme brändiä. Spiraalimme on aina valmistettu ainoastaan laadukkaimmasta HDPE-muovista, joten olimme hieman huolissamme kierrätysmateriaalien vaikutuksesta brändi-imagoomme. Kuinka voisimme luoda tuotesarjan, joka ei häviäisi laadultaan neitseellisestä polyeteenistä valmistetuille tuotteillemme?

Ratkaisua etsimässä

Aloimme hellittämättä tutkia kierrätysmateriaalin ominaisuuksia. Olisiko kierrätysmateriaalilla piirteitä, jotka soveltuisivat paremmin joihinkin tiettyihin käyttötarkoituksiin? Kuinka voisimme parhaiten hyödyntää sen ainutlaatuisia ominaisuuksia?

Lanseerasimme kolmen vuoden tutkimus- ja laboratoriotestaustyön tuloksena maailman laadukkaimmat kierrätysmateriaalista valmistetut letkunsuojaspiraalit: ECO-spiraalisarjamme ja siihen kuuluvat erikoismallit ECO-FLEXin ja ECO-FLATin.

ECO-spiraaleilla on oma paikkansa liikkuvien koneiden ja hydrauliikan maailmassa. Tuotesarja suunniteltiin hieman tavanomaista joustavammaksi ja kevyemmäksi, jolloin se täyttää täydellisesti hyvin monenlaiset letkunsuojatarpeet.

Tarina päättyy onnellisesti myös sen osalta, että onnistuimme tuomaan tuotteet markkinoille hyvin kilpailukykyiseen hintaan. Se nostanee hymyn yhden, jos toisenkin asiakkaan kasvoille ja ilahduttaa meitäkin.