# R&D

Safeplast tuo markkinoille uuden, kasvipohjaisen ja laadultaan huippuluokkaisen letkunsuojan

Safeplast Safebio main

Safeplast lanseeraa vuoden 2020 alussa ympäristöystävällisen ja kasvipohjaisesta muovista tehdyn Safe-Bio Spiral -letkunsuojan. Uutuustuote haastaa fossiilisesta öljystä tehdyt muovituotteet niin ekologisuudessa kuin laadussakin. 

Vaikka kaikki Safeplast-tuotteet ovat kierrätettäviäSafe-Bio-spiraali esittelee uudenlaisen tavan käyttää ympäristöystävällistä muovia suojatuotteissa. Safe-Bio-spiraali eroaa muista Safeplast-tuotteista raaka-aineensa ansiosta. Spiraalissa käytetty polyeteeni on valmistettu sokeriruo’osta, joka on ensin jalostettu etanoliksi ja prosessoitu edelleen polyeteeniksi. 

Safeplastin Key Account Manager Mauno Kärki kertoo, että globaali huoli maapallomme hyvinvoinnista sai aikaan idean Safe-Bio-spiraalin kehittämisestä. Muovista valmistetun Safe-spiraalin ekologisemman version raaka-aineeksi harkittiin useaa eri vaihtoehtoa, joista sokeriruoko valikoitui käyttökohteen kannalta parhaaksi. 

– Sokeriruoko sitoo kasvaessaan itseensä hiilidioksidia, minkä vuoksi hiilidioksidipäästöt tasapainottuvat tuotantoprosessin aikana. Toisin sanoen Safe-Bio-spiraali on hiilineutraali tuote, joka tulee muuttamaan letkunsuojien tuotannon, Kärki sanoo. 

Parrasvaloissa hiilineutraalius ja hiilianalyysi 

Safe-Bio-spiraalin raaka-aineen valmistukseen käytetty sokeriruoko kasvaa samalla alueella kuin monet sademetsät. Koska sokeriruoko kukoistaa köyhässäkin maaperässä, se kasvaa alueilla, joissa monet muut kasvit eivät selviäisi. Siksi sademetsiä ei vahingoiteta sokeriruokoa kasvattaessa, ja lähes käyttökelvotonta maaperää voidaan samalla hyödyntää. 

– Ekologisuutensa lisäksi kasvipohjainen materiaali tekee Safe-Bio-spiraalista laadultaan erinomaisen. Pinnan laatu on jopa parempi kuin muissa muovituotteissa, Kärki kertoo. 

Kestäviä ja kierrätettäviä letkunsuojia 

Safe-Bio-spiraalin lisäksi Safeplast julkaisee kolme muuta Safe-tuotetta vuoden 2020 aikana. Tekstiilipohjaiset Safe-TetherSafe-Wrap MSHA ja Safe-Sleeve PA on suunniteltu tekemään työskentelystä aiempaakin turvallisempaa. 

Safeplast on erikoistunut laadukkaiden, monenlaisille letkuille tarkoitettujen muovispiraalien ja tekstiilisten suojasukkien valmistamiseen sekä henkilöturvallisuuteen. Tuotteemme on suunniteltu kone- ja laitevalmistajien vaatimusten mukaisesti. Haluamme tehdä myös osamme maapallomme hyvinvoinnin varmistamisessa. Safeplast suojaa sekä hydrauliikkaletkut että niiden käyttäjät käyttökohteesta riippumatta. 

Lisätiedot: 

Mauno Kärki
Tuotantopäällikkö
Puhelin
: +358 50 5175962
mauno.karki@safeplast.fi